Mine rejser som kørestolsbruger

Mine rejser i kørestol @ Kirsten K Kester | MitLivsRejser.com
Kørestolsbruger foran Moai statuer i Rapa Nui/ Påskeøen @ Kirsten K Kester | MitLivsRejser.com

Siden barndommens rejser rundt i Europa, er jeg nysgerrig på mennesker, kulturer, og alt det anderledes, ude i verden. Min fars mange udlandsrejser, grundet hans job, er muligvis det, som har gødet og givet næring til mit rejsegen.
Rejserne startede tidligt, og jeg mindes jeg sprang på, hver en mulighed jeg fik for, at krydse grænser.

Sagt helt enkelt, er det møg besværligt, at rejse med en kørestol.
Op og ned ad trapper, ind og ud af busser, tog, fly, tomle den, for slet ikke at tale om, at finde et nogenlunde kørestolsegnet toilet, i Chaco området i Paraguay, eller downtown Genova for den sags skyld, kan være et helvede.

MEN, har jeg ikke min kørestol, bliver rejsen temmelig umulig. Hvordan skal jeg komme rundt, uden en kørestol, når jeg nu ikke kan gå?

Min kørestol, nysgerrighed og stædighed har bragt mig langt, og vinder som regel over forhindringerne på min vej. Naturligvis med hjælp fra min mand.

“Kirsten ved, hvordan man flyver med stækkede vinger”.

— Psykolog på et rådgivnings kursus v. Rambøll

At rejse som globetrotter i kørestol, på samme måde som jeg rejser, kræver du er åben for en masse udfordringer, og ikke lader forhindringer stoppe dig.

Læs mere om mine destinationer her.

kørestol ved trappe @ Kirsten K Kester | MitLivsRejser.com
Forhindringer er der mange af som kørestolsbruger


Ofte bliver jeg spurgt: Jamen hvordan rejser man som kørestolsbruger?
Det er svært at forklare med få ord om rejselivet i en kørestol.
Lige så mange mennesker i kørestol, lige så forskellige måder, tænker jeg.
Jeg kan fortælle, hvordan jeg rejser, give råd og vejledning, fif og tips til andre kørestolsbrugere, men jeg kan ikke fortælle, hvordan man rejser som kørestolsbruger . . Der er ingen “én rigtig måde” at rejse på, når man sidder i kørestol.

“Kirsten K. is one of the fireballs I have met with courage, capability to achieve accomplishments and she took my breath away in that lecture she give us in Sjálfsbjörg the National Association of Physically disabled in Iceland“

— Kolbrún Stefánsdóttir, headmaster at Sjálfsbjörg the National Association of Physically disabled in Iceland.


. . Roserne er ofte store, når jeg fortæller om mine rejser i kørestol.
I mine øjne, lever jeg blot det liv, jeg gerne vil leve.
Indtil videre har jeg rejst i 70+ lande. Primært med antropologiske og kunstneriske interesser.Værtsgaven

Når jeg rejser giver jeg gerne lidt til de lokale jeg besøger. Mange vælger den “den lette, og oftest benyttede”, at give penge.
Mange mennesker har absolut brug for penge, særligt i fattigere lande naturligvis, og min mand og jeg giver da også, inden for rimelighedens grænser. Sagen er, vi kan ikke mætte alle munde, eller betale alle fattige børns skolegang, så vi vælger med omhu.

Til gengæld prøver jeg at give noget til de folk, som kunne have brug for noget, netop jeg kan give dem.
Fx er jeg utrolig god til at, at være selvstændig, følge egne idéer og ønsker, og rejse på trods af mit handicap.
Jeg er stædig, og jeg forsøger hellere, end jeg lader mit handicap stoppe mig fra at gøre det jeg gerne vil.
Den lærdom kan man bruge til mange ting i livet, og denne lærdom kan jeg dele, og gør det hellere end gerne. En slags værtsgave, som tak for jeg måtte besøge deres land.

Så når jeg har mulighed for det, forsøger jeg at inspirere folk, ved hjælp af samtaler eller foredrag. Jeg fortæller, at folks drømme tæller, og hvordan man fx overvinder, nogle af forhindringerne på vejen.

Disse foredrag, og samtaler, har jeg holdt i flere lande verden over.

Tegnet verdenskort af @ Kirsten K Kester | MitLivsRejser.com


Lande- og territorie listen ser foreløbig således ud:

Andorra, Argentina, Australien, Belgien, Belize, Bolivia, Botswana, Brasilien, Burma, Canada, Cambodia, Ceuta, Chile, Costa Rica, Cuba, Danmark, Egypten, El Salvador, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Guatemala, Honduras, Hong Kong, Hviderusland, Indien, Indonesien, Island, Israel, Italien, Kazakhstan, Kina, Kroatien, Kyrgyzstan, Laos, Lesotho, Luxembourg, Malawi, Malaysia, Malta, Mexico, Monaco, Mozambique, Namibia, Nederlandene, Nepal, New Zealand, Nicaragua, Norge, Panama, Paraguay, Polen, Portugal, Påskeøen, Rusland, San Marino, Schweiz, Singapore, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Swaziland, Sydafrika, Thailand, Tjekkiet, Tunesien, Tyrkiet, Tyskland, Ungarn, Uruguay, USA, Vatikanstaten, Venezuela, Vietnam, Zambia, Zimbabwe, Østrig


Se evt. min engelsksprogede side, CuriousKester, hvor der er flere rejsefortællinger. (Desværre opdateres siden ikke pt, pga min sygdom postcommotio).