Efter et par år med COVID-19 pandemi, og sygdom, er det vidunderligt verden igen er åbnet op, og man kan få sit eventyr-gen forkælet.
Den smukke hansestad Bremen i nordvesttyskland, er gennem århundreder en rig handelsby. Som en central del af Hanseforbundet, bragte byens købmænd storhed, og anderkendelse.
Hanseforbundet var en sammenslutning af nordeuropæiske byer, hovedsageligt tyske, i et handelsforbund. Hanseforbundet, der har fået navn efter det gamle tyske ord hanse, som betyder ‘gruppe’, eller ‘selskab’, havde sit sidste officielle møde i 1669.
Byens gamle markedsplads (Bremer Marktplatz) er tætpakket med en række historiske bygninger, og selve pladsen har været benyttet som markedsplads i over 1000 år.

Byens rigdom kommer bl.a. til udtryk i de imponerende bygningsværker, hvor Rådhuset (Bremer Rathaus), blev opført mellem 1405 og 1410, er et af de vigtigste eksempler på gotisk arkitektur i Europa. Sammen med Roland-statuen midt på pladsen, blev rådhuset optaget på UNESCO Verdensarvliste i 2004.
Den 5,47 meter høje Roland-statue blev rejst i 1404, og forestiller Grev Roland, byens beskytter. Roland var hærfører hos Karl den Store, og blev dræbt i et bagholdsangreb i Pyrenæerne i 778. På statuen er han afbilledet med sit skjold, og det legendariske sværd, Durendal.


Efter lidt søgen, fandt vi skulpturen af Stadsmusikanterne fra Bremen (Die Bremer Stadtmusikanten) fra 1953.

Stadsmusikanterne fra Bremen er et eventyr af Brødrene Grimm. Stadsmusikanterne er fire husdyr (et æsel, en hund, en kat og en hane), der alle føler sig forsømt og misrøgtet af deres ejere. De beslutter sig derfor til, at løbe bort for at blive bymusikanter i Bremen.
Efter sigende, bringer det held at røre æslets forben. Vi klarede os foruden, men mange var henne og gnubbe, og grinede efterfølgende forlegent, som var deres overtro pinlig.
Bremen er helt vidunderlig, kulturel, historisk og smuk. Vi nåede kun en brøkdel af, hvad vi ville. Så Bremen står stadig på listen over, byer vi skal besøge igen.