📎 indlæg er sidst opdateret i juni 2022
Som i alle lande verden over, er Danmark et vidunderligt land, med dets skønheder, særheder og unikke oplevelser venter, også hér i Danmark, om hvert et hjørne.
Når jeg tænker Danmark, får jeg associationer til duften af nyslået græs, rugbrød med marinerede sild, kapers og rå løg. Når sommeren kommer, synger solsorten på tagryggen, og vi tager alle til vandet, ved én af vore utallige kyststrækninger. De skiftende årstider, hver med sin charme og farvepragt naturligvis, minder os om, at uanset hvor kølig eller regnfuld en sommer vi har haft, eller hvor trist det er; får vi for lidt sne om vinteren, har vi en ny chance for at det bliver bedre året efter — og vejret kan man altid tale om.
GODE LINKS TIL REJSEN I DANMARK
Danmark er flad, med det højeste punkt ved Yding Skovhøj på 172,54 m. På toppen af bakken findes en bronzealderhøj.
Danmark er også én af de ældste stater i Europa. Landet blev samlet til ét rige omkring år 900, og vi har siden da, været et selvstændigt land.
Rejsen og historien hænger unægteligt sammen. I Danmark har vi masser af overraskende og nervepirrende historier. Aarhus Universitet har lavet denne fine side om Danmarkshistorien, hvor du kan læse, lytte og opleve et levende narrativt univers om Danmark. Nationalmuseet har ligeledes lavet en skøn side om den danske historie, som også er værd, at kikke på. Ser man på den historiske danske tidslinie, kan det være interessant at have referencer til, hvad der samtidig sker i resten af verden. Det kan ses på en verdens tidslinie hér. Der er naturligvis mange steder på internettet du kan læse om Danmark. Skal du have lidt tal og geografi med, vil jeg anbefale denne siden.
Københavns Stadsarkiv bliver jeg naturligvis også nødt til at nævne.
Er du lokalt interesseret, vil jeg anbefale KK, hvor du finder en let og fin intro til Københavns historie.
En lidt mere detaljeret udgave, hvor du også kan søge specifikt på gadenavne, vil jeg anbefale Hovedstadshistorie.
Aarhus Arkivet er Aarhus Stadsarkivs digitale arkivservice, hvor du kan finde kilder til Aarhus’ historie ved at søge i Stadsarkivets samlinger.
Søger du historiske beretninger fra en bestemt by i Danmark, vil jeg bestemt anbefale Byhistorie. Her finder du mange fortællinger om byer rundt om i Danmark.
Jeg vil anbefale dig, at hente app’en USEEUM, som er både et sjovt, og lærerigt univers, med historiske informationer, leg til børn og underholdning, som duer til et væld af museer, oplevelsescentre, parker og meget andet.
UMISTELIGEKULTURMILJØER er et super spændende projekt, som man kunne fristes til, at tage rundt og kikke lidt på . . Siden 2015 har arkitekter og historikere rejst rundt i Danmark, og kortlagt ‘umistelige kulturmiljøer’. Tjek det ud!
Politiken har lavet en e-page guide til 230 oplevelser i Danmark.
Er du til anderledes overnat, så tjek evt disse sjove muligheder ud. https://www.rejsrejsrejs.dk/rejsemaal/europa-rejseartikler/danmark/danmark-rundt-20-sjove-steder-at-sove/
Er du på udkik efter vidunderlige udsigter, traveture, vilde hester og andre overraskelser, er Smutturen måske noget for dig.
Istidsruten, er en længere cykeltur på Sjælland, i landskaber præget af Istiden.
På ruten, som er egnet for cyklister, finder du flere forskellige overnatningsmuligheder undervejs.
Ruten er 390 km lang, men kan afkortes med diverse muligheder.
Ud i naturen, er input til fine oplevelser i naturen. Siden er et samarbejde mellem en række kommuner, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og KL.
Inspiration til vandrestier i Danmark, kan du kikke hos Friluftsland.
Camino-feberen har ramt Danmark. Hér er et forslag til 7 forskellige ruter i Dk

Ø-HOP OG LANG KYSTLINIE I DANMARK
Danmark udgøres af halvøen Jylland og ca 500 øer, 443 navngivne, hvoraf 79 er beboede.
At tage på ø-tur i Danmark er sjovt, da her faktisk er en stor diversitet med alt fra ørken til klippegrund, og huse hvor tagene er lavet af tang. Du kan finde god ø inspiration hér, eller hér. Tager du på ø-hop, kan et ø-pas være en sjov idé.
I Danmark har vi [ca.] 8.700 km kyst. Dette i sig selv er imponerende for så lille et land som Danmark. Et sjovt eksempel er, Danmarks kystlinie svarer til 1/3 af afstanden fra Nordpolen til Sydpolen. Det betyder også, at lige meget hvor du befinder dig i landet, er du max 50 km fra vandet.
KUNSTEN OG ALLE DE ANDRE SKØNNE TING
Danmark er, fra Gedser til Skagen, som man nu siger; proppet med skønne kunstoplevelser. Kikker du hér, kan du se forslag til kunst uventede steder.
Kunst har samlet en lille guide, hvor du kan se og opleve kunst i det fri. Her er en guide til Fyn og Jylland, og til Sjælland.
Trænger du til et museums besøg, er hér en kunstguide til hele Danmark.
På din vej til nye oplevelser, støder du sikkert på små finurlige pladser, sjove baggårde eller andet. Mangler du inspiration, er Skjulte steder et godt sted at kikke.
På Nature House, finder du en liste over hytter, telte og andre sjove steder du kan overnatte.
God Adgang er Danmarks svar på en tilgængelighedsguide for kørestolsbrugere, gangbesværede og andre med div handicaps.
Personligt er jeg ikke imponeret, men tjek siden ud, hvis du har brug for det.
Foreningen er stiftet af VisitDenmark, HORESTA (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervet), og Danske Handicaporganisationer (DH)
Danmark er desuden det sjoveste land geografisk set. Jylland; en lang én med næse, og en masse øer . .