Stilstand i mit liv

DRØMME OG EVENTYR

Mit liv skal helst være tætpakket med eventyr, drømme og oplevelser. Jeg har altid stræbt og knoklet for, at rejser, kunst og skriverier skal fylde mit liv, og til al held, kan jeg sige det er lykkes temmelig godt.

KØRESTOL OG HANDICAP

I modsætning til folks umiddelbare reaktion, har min kørestol aldrig gjort mig handicappet. Min kørestol- og handicap Arthrogryposis Multiplex, har sjældent hindret mine drømme, (og de har altid været, næsten astronomiske). Mit handicap, og kørestol er blot en del af mit liv, som jeg integrerer i mit daglige virke. I mine drømme og på mine rejser, er mit handicap sjældent en hindring.
(Den opmærksomme læser, har muligvis spottet, at jeg også taler for et samfund, hvor god tilgængelighed er en nødvendighed. Hvorfor gør jeg det, når min kørestol ikke er en hindring. Mentalt har jeg forsøgt hele mit liv, ikke at lade min kørestol hindre mig i ret meget, men præmisserne bør være i orden. Et sundt samfund, er et ligeværdigt samfund).

Utallige sygdomme har derimod påvirket min tilstand, medført stilstand, og hindret både min dagligdag, kunsten, skriverierne, og ikke mindst rejserne.

Flg. er et lille udpluk:

ENDOMETRIOSE

Siden teen årene har Endometriose givet mig afsindige smerter, og anledning til flere operationer. Det har fyldt adskillige år, da jeg først blev diagnosticeret i en sen alder.

HJEMMERØVERIET

Sammen med en ven i Zimbabwe, udsættes jeg for væbnet hjemmerøveri, i hans hus. Det foregik med machetter og pistol, og tog flere timer.
Foruden min vens og mine ejendele, bliver mit fundament i livet berøvet — min tiltro til mennesket smuldrer. Aadskillige år efterfølgende, har jeg det utrolig svært med PTSD, posttraumatisk stress.

Året efter min voldsomme oplevelse i Zimbabwe, er jeg tilbage som øjenvidne i en retssag i Zimbabwe, mod de to af de fire, der bryder ind. Det er en surrealistisk, og brutal oplevelse, der som en ekstra lille krølle på halen, ender med malariablodtransfusion, og lungebetændelse som stadig den dag i dag giver mig gener.

POSTCOMMOTIONELT SYNDROM

En portion lykke og held, er hvad jeg har øverst på min ønskeseddel. Det har været nogle hårde og barske år efter hjemmerøveriet i Zimbabwe. Det ligger tilsyneladende ikke i kortene, da jeg i maj 2014 nu også får langvarig hjernerystelse/ PSC (Postcommotionelt syndrom).
At jeg nu får PCS, betyder mit liv mere eller mindre, er sat på stand-by i flere år, og jeg er stadig hårdt ramt.
Det er benhårdt, og jeg kæmper stadig for at blive rask, og komme tilbage til livet.

Du kan læse mere om min tilstand- og stilstand, hvis du kigger flere af mine historier under Helbred.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close